En gräddig och mild grönmögelost ystad av opastöriserad komjölk. Behaglig smak och krämighet.
Vikt: ca 1,3 kg
Efter pastöriseringen tillsätts grönmögel, Penicillium Roqueforti, mjölksyrabakterier och vegetabilisk koagulant som används istället för löpe. Koagulanten är fermenterad mikrosvamp och godkänd för ekologisk produktion.
Osten mognadslagras i ca 8 grader och hög luftfuktighet. Efter en dryg vecka prickas osten. Det innebär att man gör flera hål rakt genom osten för att släppa in syre. Syret krävs för att möglet ska utvecklas inne i osten.
Efter två-tre veckor är ostarna gröna både invändigt och utvändigt och de plastas då och lagras vidare i ca sex veckor i 6 grader.
- På ostbricka med päronmarmelad
- I en pastasås
Tillbaka till sortimentlistan>>
Karamelliserad grönmögelost med hjortron
info@sommarhagensost.se - 0762-313072 - Sommarhagens Gårdsmejeri - Damma 420 - 449 90 Nol