Glada Gudrun

Glada Gudrun






Beskrivning

En krämig dessertost med många lena smaker.

Belönad med silver i SM i Mathantverk 2012 och 2013!


Vikt: ca 200 gr.

Ystning/Lagring

Denna ost ystas av pastöriserad getmjölk vid en jämn temperatur på ca 32 grader. Vid ystningen tillsätts vitmögel, Penicillium Candidum.


Osten mognadslagras i ca 10 grader och hög luftfuktighet de första två veckorna då vitmöglet växer ut som fluffigt dun på ytan.


När ostarna är fint täckta av vitmögel (förhoppningsvis utan att ha fått fläckar av grönmögel som gärna sprider sig i lokalen) plastas de in och lagras vidare i ca fyra veckor i ca 6 grader.


Serveringsförslag

- På ostbricka med fikonmarmelad

- Ugnsgratinerad med honung och nötter

- Se receptförslag till höger



Tillbaka till sortimentlistan>>



RECEPTLÄNKAR

Vår Glada Gudrun har vunnit silvermedalj i SM i Mathantverk både år 2012 och 2013!