Chevre

Chevre/färskost



Beskrivning

Chevre använder vi i Sverige som ett samlingsnamn för färskostar ystade av getmjölk. Vår Chevre är krämig, syrlig och mild. Vi har tre varianter:

- Chevre Naturell

- Chevre Fräscha Örter - osten är rullad i en kryddblandning av libbsticka, kyndel, körvel, persilja, vitlök, mm.

- Chevre Kryddig Tomat - osten är rullad i en kryddblandning av soltorkad tomat, chili, basilika, vitlök, mm.


Vikt: 85 gr


Ystning/Lagring

Färskost ystas genom ett helt annat tillvägagångssätt än andra ostar. Mjölksyrabakterier tillsätts samt ytterst lite löpe. Mjölken får sedan koagulera under ett dygn innan massan skopas upp och dräneras i tygdukar.


När rätt konsistens erhållits saltas massan och för hand formar vi sedan små rullar.


Dessa ostar lagras inte utan säljs direkt eller fryses, utan kvalitetsförsämring.


Serveringsförslag

- På ostbricka med honung eller hjortronsylt

- Chevre Chaud, dvs. toast med chevre, honung och nötter.

- Se receptförslag till höger


Tillbaka till sortimentlistan>>



RECEPTLÄNKAR

allon med getosttäcke



Chevre Chaud


Pizza med chevre och pinjenötter








Har du recepttips? Mejla oss på info@sommarhagensost.se

Källa: Tareq Taylor