Behagliga Beda

Behagliga Beda







Beskrivning

En gräddig och mild grönmögelost ystad av opastöriserad komjölk. Behaglig smak och krämighet.


Vikt: ca 1,3 kg


Ystning/Lagring

Efter pastöriseringen tillsätts grönmögel, Penicillium Roqueforti, mjölksyrabakterier och vegetabilisk koagulant som används istället för löpe. Koagulanten är fermenterad mikrosvamp och godkänd för ekologisk produktion.


Osten mognadslagras i ca 8 grader och hög luftfuktighet. Efter en dryg vecka prickas osten. Det innebär att man gör flera hål rakt genom osten för att släppa in syre. Syret krävs för att möglet ska utvecklas inne i osten.


Efter två-tre veckor är ostarna gröna både invändigt och utvändigt och de plastas då och lagras vidare i ca sex veckor i 6 grader.


Serveringsförslag

- På ostbricka med päronmarmelad


- I en pastasås




Tillbaka till sortimentlistan>>



RECEPTLÄNKAR


    B
ehagliga Beda går utmärkt att använda i matlagning. Den är att jämföra mer med mildare grönmögelostar, typ gorgonzola.



Karamelliserad grönmögelost med hjortron